В Спортен център Шотокан Е.К.Г. се преподава разчупена, осъвременена и работеща бойна версия на традиционното карате. Предвид, че голяма част от инструкторите в центъра са били инструктори в специализираните полицейски звена, системата Шотокан Е.К.Г. е насочена към директен, твърд контакт и елиминиране на противника от две от десет секунди.
Същото контролно време се поставя като основно изискване и в елитните диверсионни армейски подразделения по света - руските "Алфа" и "Вимпел", американските "Тюлен" и английските САС.

Именно този факт дава възможност на лек, физически по-слаб мъж, дори жена, ако притежава нужната техника, тактическа подготовка, висок боен дух и агресивност, да надделее над по-мощен и груб нападател.

 

 

В системата Шотокан Е.К.Г. са вплетени и елементи от бразилското джу-джуцу (работа и бой на земя), бойните аспекти на уин-чун (директното пресичане на противниковата атака), ключове и хвърляния от джудо и самбо и тренировъчни аспекти от бокс, кик бокс и муай-тай.

Целта на тренировъчния процес е след двегодишен стаж всеки обучаем да изгради:

- здрава и неподатлива за негативни влияния психика
- умения за гъвкаво, адекватно и победно реагиране спрямо всякакъв вид интервенция
- умение да наблюдава своето здраве, да отчита измененията и да знае как да го контролира


 

Тренировките се водят ежедневно и целогодишно. Изпити за степен и пояс се провеждат през месеците април, август и декември.
По този начин гостите на Варна могат да тренират от три до четири месеца и да се явят на изпит.

Трениращите в клуба за кратък или по-дълъг период от време могат да поддържат отлична физическа форма чрез тренировките на клуба и чрез индивидуални занимания във Фитнес Центъра.

Използваната база дава възможност за индивидуални или групови занимания с крос, баскетбол, волейбол, тенис на маса.


  Секция Карате е най-многобройната и разнообразна във възрастово отношение група. Редом с деца на 5-6 години се обучават и зрели хора на възраст 40-50 год. Тренировките са динамични и подчинени на характерните за бойните изкуства дисциплина, етично отношение и концентрация.  

 

 

Адрес: Варна,
ОУ "Йордан Йовков"

Тел. 0889 188218

shotokan_varna@abv.bg

 

 

eXTReMe Tracker